Just another WordPress.com weblog

Weeën-opwekkers niet zonder gevolgen voor de baby

126 reacties

Het wordt wereldwijd zo langzamerhand zoveel gebruikt dat het inmiddels normaal gevonden wordt: als de bevalling niet lijkt door te zetten worden weeën-opwekkers gebruikt. Het betreft een synthetische vorm van het humane hormoon oxytocine.

Dit hormoon dat al in 1906 door de Britse onderzoeker Sir Henry Dale is ontdekt speelt een centrale rol bij het op gang komen van de bevalling (weeënactiviteit) en de toeschietreflex bij borstvoeding. Behalve voor gebruik bij de bevalling wordt het in de vorm van neusspray door talloze vrouwen gebruikt om de borstvoeding te reguleren, bijvoorbeeld met het oog op het afkolven van de moedermelk. Maar oxytocine is bepaald niet alleen een vrouwenhormoon dat actief is rond de bevalling en in de periode van de borstvoeding. Oxytocine komt bij zowel vrouwen als mannen voor en speelt een rol gedurende het hele leven. En niet zomaar een rol, maar een zeer belangrijke rol. Oxytocine vormt de centrale schakel in het systeem van ‘rust en verbondenheid’. Als volwassenen ervaren we de helende effecten van oxytocine wanneer we genieten van lekker eten, of een massage, of een intiem samenzijn met onze partner. Oxytocine heeft een angstverminderend effect. Het is een stof die vriendelijkheid en zorgzaamheid genereert. Ook stimuleert oxytocine seksueel gedrag. Er zijn sterke aanwijzingen dat oxytocine een positief effect heeft op wat we het ‘sociale geheugen’ noemen. Het heeft effect op de bloeddruk, de lichaamstemperatuur, de spijsvertering, de regulatie van de vochtbalans, groei en genezing van wonden, etc.

Is het wijdverbreide gebruik van synthetisch oxytocine zonder risico’s? Nee, dat is het niet. Bij tal van kinderen waarbij de geboorte met synthetisch oxytocine is opgewekt hebben we een ‘oxytocine blokkade’ kunnen vaststellen. Dit is goed te verhelpen, maar als het niet wordt aangepakt blijft deze blokkade een leven lang ‘storen’. Ook in de medisch/wetenschappelijke wereld worden kritische vragen gesteld bij het gebruik van synthetisch oxytocine, o.a. door Dr. Michel Odent en Dr. Gregory Saba. Deze laatste heeft een bijzondere hypothese over de gevolgen van synthetisch oxytocine gebruik op de baby. Het is bekend dat alle hormonen, en dus ook oxytocine, werken door aan te hechten aan een specifieke receptor, de oxytocine-receptor. Deze receptoren kunnen een verschillende mate van gevoeligheid hebben voor het hormoon. We zien dat bijvoorbeeld nadrukkelijk geïllustreerd bij Diabetes mellitus type II waar de insuline-receptoren een verminderde gevoeligheid hebben voor insuline, waardoor het hormoon z’n functie minder goed kan vervullen.

Volgens Dr. Saba is het eerste contact van de receptoren in de hersenen met het bewuste hormoon bepalend voor de gevoeligheid van de receptoren. Wanneer de receptoren met een overmaat aan oxytocine worden geconfronteerd, zoals het geval is bij een oxytocine-infuus bij de moeder, wordt de gevoeligheid a.h.w. naar beneden toe bijgesteld, ze worden sterk verminderd gevoelig voor oxytocine.  In de latere fase wanneer het lichaam zelf normale concentraties oxytocine gaat produceren kunnen de verminderd gevoelige receptoren dit niet oppikken en blijft dus het oxytocine effect te laag bij een normale oxyticine productie. Als we bedenken hoe belangrijk oxytocine is voor de reeds genoemde processen is dit bepaald een zorgelijke situatie.

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer autistische mensen een kunstmatige toediening van oxytocine krijgen, ze gemakkelijker sociale contacten aangaan. De wereld is ontegenzeggelijk veel stressvoller geworden, maar het lijkt erop dat we een groot aantal mensen vanaf de geboorte de mogelijkheid hebben ontnomen om adequaat op deze stress te reageren, met alle gevolgen van dien.

Onze observaties geven grond voor het vermoeden dat het mogelijk is om met behulp van een homeopatische bereiding van oxytocine de oxytocine-receptoren te resetten.

Wanneer uw kind geboren is d.m.v. het gebruik van een synthetisch oxytocine en uw kind lijdt aan één of meer van de volgende problemen, dan is het resetten van de oxytocine receptoren een eerste voor de hand liggende stap:

1. AD(H)D

2. PDD-NOS

3. Asperger

4. ASS

5. Dyslexie

6. ODD

7. Anorexia nervosa

Voor meer informatie over de werking van Oxytocine: lees het boek van Dr. Moberg “De oxytocine FACTOR“.

Auteur: Wimsview

Sinds 1986 actief in de Complementaire Geneeskunde, met een speciale belangstelling voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. Ik ben gespecialiseerd in de toepassing van het Biomatrix theory systeem model (G.G. Járos e.a.) in de gezondheidszorg. De hierdoor ontwikkelde systeemdiagnostische en therapeutische visie op gezondheid en ziekte is uniek en wordt middels supervisie en training doorgegeven aan collega's.

126 thoughts on “Weeën-opwekkers niet zonder gevolgen voor de baby

  1. Wat houdt het resetten van de oxytocine receptoren in?
    Mvr.gr.

    • Dat betekent dat er volgens een bepaald protocol een behandeling plaats vindt met een reeks homeopatische middelen gemaakt van Oxytocine. Een zeer effectieve methode.

      Mvg. Wim

    • Beste Wim,

      Ik ben bevallen van mijn nu 16 maanden oude baby mbv weeënopwekkers omdat mijn vliezen al te lang gebroken waren en mijn weeën niet vanzelf kwamen. Vanaf het moment dat het infuus erin ging totdat ik beviel zat slechts 3 uur. Flinke weeën stormen dus gehad. Mijn zoontje heeft vanaf het begin veel moeite gehad met zelf inslapen en doorslapen. Nu nog. Hij heeft ook heel erg last gehad van darmkrampen. Zo erg dat ik vanalles ben gaan uitproberen en zo bij n orthopedagoog kwam. Hierna werd het iets minder. Tot op heden echter heb ik het gevoel dat hij nog darmkrampen heeft en dat icm het slapen doet mij na het lezen v uw stuk vermoeden dat het wellicht ontstoren vd oxytocine kan helpen. Wat is uw mening daarover en hoe pak ik dat aan? Vrgr Bianca

  2. ik krijg het advies van mijn gyneacoloog om mijn zwangerschap te laten inleiden. Betekent dit dus nu zeker dat mijn baby te weinig oxytocine gaat aanmaken? En als dat dus zo is, hoe snel merk ik dat dan aan de baby?
    vr m.heuven

    • Het is niet dat de baby te weinig oxytocine gaat aanmaken, maar de kans is groot dat er een verminderde gevoeligheid uit voort komt.
      Het kan zich op vele manieren uiten, maar het is gewoon het beste om niet te wachten totdat er klachten zijn. Je kunt middels een zogenaamde ‘ontstoring’ met homeopatisch oxytocine zowel bij moeder als baby bepalen óf er een oxytocine blokkade zit en zo ja, dan kun je die daarmee elimineren.

      Mvg. Wim

  3. Mijn dochter werd op natuurlijke wijze geboren maar omdat de placenta niet losliet heb ik hiervoor enkele injecties gekregen, eerst thuis door de verloskundige en daarna in het ziekenhuis nog eens. Enkele uren na de geboorte ben ik begonnen met borstvoeding geven aan haar. Ze heeft ADHD, Asperger en anorexia. Kan dit een gevolg zijn van de injecties?

    • Ja dat zou kunnen, maar het zou ook heel goed kunnen dat de Oxytocine voor de eerste blokkade heeft gezorgd en dat er bijvoorbeeld een vaccinatie blokkade overheen is gekomen. Tenslotte krijgen baby’s al met 2 maanden de eerste vaccinatie cocktails.
      In elk geval is uit te zoeken of deze en/of andere blokkades een rol spelen in de problemen die uw dochter heeft.

      Mvg. Wim

  4. Hallo Wim,

    Ik ben 11 weken geleden ingeleid. Nu ben ik deze week begonnen aan een homeopatische ocytocine kuur via een cease homeopaat. Zij gaf aan dat ik beter kon wachten met het resetten van mijn zoontje. Is dit verstandig of krijgt hij het via mij binnen? Ik los de middelen wel in water op omdat ik erg gevoelig ben of is het beter om ze zo in te nemen?
    Ook heb ik een erge toeschietreflex kan dat komen door het infuus?

    Ik hoor het graag.

    Gr.,

    Yvonne

  5. Geachte heer Gelderblom,
    Toevallig kwam ik op uw site terecht en las daar over het resetten van kinderen ivm een tekort aan oxytocine opgelopen door weeën opwekkers. Mijn zoon is inmiddels bijna 15 jaar en geboren na een traumatische bevalling met weeën opwekkers. Hij heeft sinds 2006 de diagnose Asperger. Zou het kunnen dat ook hij er baat bij heeft, hij voelt zich depressief omdat hij het gevoel heeft geen aansluiting te vinden bij klasgenoten. Hij maakt wel eens toespelingen over zelfmoord vooral als de druk van buitenaf weer te groot wordt.
    In hoopvolle afwachting op een reactie.
    Met vriendelijke groeten,
    Ina van der Geest

    • Ja dat is zeker mogelijk. Ik heb separaat een mail gestuurd.

      Mvg. Wim

      • Mijn dochter is geboren zonder weeënopwekkers, maar vlak na de geboorte heb ik deze wel toegediend gekregen omdaat de placenta niet los liet. Ik heb de maximale hoeveelheid toegediend gekregen. Enkele uren na de bevalling ben ik begonnen met het geven van borstvoeding aan mijn dochter. Ze heeft Asperger en gluten- en lactose intolerantie. Kan dit veroorzaakt zijn door het drinken van de moedermelk een paar uur na de geboorte?

      • Ja dat kan zeker. Zie verder separaat verzonden mail.

        Mvg. Wim

    • Jeetje Ina,
      Ik zit op de site te lezen. Een oud bericht van jou. Het is inmiddels 2020.
      Ik heb een zoon van 26 . Gaat prima
      Maar mijn dochter van 24 jaar die ook met weeën opwekkers is geboren heeft moeilijkheden.. Bij 12 jaar werden de problemen duidelijker. Geen aansluiting vinden. Stress,spanning. Wel havo gedaan maar daarna 3 studies gestart .
      We zijn gelukkig getrouwd en mijn dochter heeft een stabiele jeugd gehad.
      Heeft begeleiding van GGZ
      Weinig energie. Somber. Veel angst en spanning. Komt zomaar aanwaaien.

      Heel sneu.
      Een vriendin wees mij op weeenopwekkers.

      Zou hormonale medicatie dé oplossing zijn? Zo simpel?
      We zijn n beetje radeloos en mijn dochter ook. Ze zoekt het in aura lezing
      Chacra ,magnetisne,straling,engelen.

      Mediteren mindfulness lukt niet zo goed.

      Dag hoor.
      Clazina

  6. Geachte heer Gelderblom,

    Geldt deze verminderde gevoeligheid voor oxytocine ook voor kinderen die d.m.v. een sectio zijn geboren? Dan krijg je ook oxytocine toegediend om de baarmoeder te laten krimpen en bloedverlies te beperken, is mij verteld.

    Alvast dank voor uw antwoord.

    Mvg,
    Madelein

    • Beste Madelein,

      Het hangt er van af of de Oxytocine voor of na de geboorte is toegediend. Wanneer de navelstreng eenmaal is doorgeknipt kan er alleen nog een (zwakker) effect zijn via de moedermelk.

      Mvg. Wim

  7. Mijn zoon is ruim 20 jaar geleden geboren na toediening Oxytocine, hij is dyslectisch en heeft Asperger en is vaak depressief (geweest). Welke verbetering kan hij verwachten van genoemd traject?

    • Dat zo op basis van deze summiere informatie moeilijk te zeggen omdat ik niet kan beoordelen of er mogelijke andere factoren zijn die bijdragen aan zijn problemen.
      Als het alleen een door Oxytocine ongevoeligheid ontstaan probleem is, dat zou hij daarvan op alle fronten kunnen opknappen.
      Alleen met dyslectie zijn de verbeteringen nog niet opzienbarend, mogelijk dat daar andere factoren mee een rol spelen.

      Mvg. Wim

  8. Mijn bevalling moest worden ingeleid na 42 weken. Daardoor was het zo heftig dat ik om pijnbestrijding heb gevraagd, dit terwijl ik me had voorgenomen dat niet te doen. Ik heb Remifentanil gekregen. De eerste nachten in het ziekenhuis kwam ons dochtertje maar niet in slaap, en nu ze 19 mnd is heeft ze nog steeds heel veel moeite om in slaap te komen. Ze ligt vaak een half uur tot een uur te woelen voordat ze in slaap valt. Dit lijkt me niet normaal en ik had al het idee dat dit wel eens door de weeënopwekkers en pijnbestrijding veroorzaakt kon zijn. Ze heeft (helaas) ook d’r eerste vaccinatie gehad, daarna hebben we besloten haar niet meer te vaccineren. Het inslaapprobleem bestond echter al voor de vaccinatie. Ik wil graag meer weten hoe dat ontstoren werkt. Ik wil graag begrijpen hoe het in elkaar zit en wat het precies doet. Kunt u me daar informatie over sturen? BVD.

    • Beste Denise,

      Remifentanil is een morfine-achtige pijnstiller en die grijpt aan op de opiaat receptoren in de hersenen. Wanneer hierdoor een verminderde gevoeligheid van de receptoren ontstaat kan dat tot een diversiteit aan klachten leiden waaronder slaapstoornissen. Er is dan een verminderde (beta)endorfine activiteit bij de baby, en volgens de onderzoeken van prof. Csaba en zijn groep herstelt zich dat niet vanzelf.
      Verminderde gevoeligheid van de oxytocine receptoren bij de baby kunnen dat probleem versterken omdat oxytocine van belang is om te kunnen ontspannen en tot rust te komen.
      Ik zal je separaat informatie over de ontstoringsprocedure sturen.

      Mvg. Wim

  9. Beste Wim,

    Mijn dochter is inmiddels 4,5jr oud. Geboren na een inleiding en pijnstilling tijdens bevalling (elke 7 min kon ik op een knopje drukken???). Ik herken veel van wat ik hier lees. Vooral het in slaap komen (overgeven aan de slaap) is een dingetje. Ondanks dat wij daar inmiddels onze rituelen bij hebben ontwikkeld, gun ik mijn dochter een meer ontspannen bestaan.
    Ik zou graag meer willen weten over het ontstoringsproces en hoe dat te werk gaat. En of ik als moeder ook nog ontstoort kan worden? (Op dit moment in verwachting van de 2e, 13 trimester)
    Mvgr. Diana

    • Beste Diana,

      Ik zal je de richtlijnen separaat sturen.
      Uiteraard kun je als moeder zelf die ontstoring ook doorlopen alleen is de kans veel groter dat dit type blokkade ontstaat bij de baby omdat die in een levensfase was waarbij de gevoeligheid voor receptor modulatie heel veel hoger is dan bij volwassenen.
      Mocht jij evenwel toch last hebben van die blokkade(s) en het nu aanpakken (kan zonder problemen in de zwangerschap), dan is een bijkomend voordeel dat je het ook niet doorgeeft aan de baby die je verwacht.

      Mvg. Wim

  10. Beste Wim,
    Mijn zoontje van 6 maanden is uiteindelijk geboren met de keizersnede, en daar aan vooraf ben ik ingeleid en heb ik een hele dag met de hoogste dosering oxytocine weeen gehad. Ik ben zelf nu de oxytocine aan het ontstoren, omdat ik meende dat ik daar misschien last van had. Ook had ik zoiets: dan komt het via de borstvoeding meteen bij mijn zoontje terrecht mocht hij een blokkade hebben opgelopen. Het is niet dat ik echt wat ergs of vreemds merk aan mijn zoontje, maar baat het niet dan schaadt het ook niet. Denk je dat dit voldoende is voor mijn zoontje, of raadt je aan om hem toch ook nog zelf te laten ontstoren voor het geval dat?
    Hoe weet je of je een blokkade hebt? Mijn homeopaat heeft dat niet gechecked, maar me gewoon de ontstoringskuur gegeven. Kunt u me misschien ook de richtlijnen sturen?
    Bij voorbaat dank.
    Jolien

    • Beste Jolien,

      Ik heb geen reden om te denken dat via de borstvoeding de ontstoring dan tegelijk bij je zoontje plaats vindt. Ik zou iedere ouder adviseren om Oxytocine bij het kind zelf te ontstoren ook als er (nog) geen merkbare verschijnselen zijn.
      Als er dan een reactie op de ontstoring is weet je dat er een blokkade zit. Zie je helemaal geen reactie dan is er vermoedelijk geen blokkade maar bij de ontwikkeling zul je de mogelijkheid altijd in je achterhoofd moeten houden.

      Mvg. Wim

  11. Ik ontvang ook graag de richtlijnen voor ontstoren van remifentinil en oxycitine voor zowel mij als mijn dochter, nu 8 weken. Ze kan overdag niet slapen, is snel geschrokken en wil niet gedragen worden. Door aanpassing voeding bij mij is het huilen sterk verminderd maar nog steeds huilt ze erg veel.

    Hoor het graag!

  12. Beste Wim, lees net dit stuk en meen hier iets te vinden wat mogelijk de gedragsproblematiek bij mijn dochter (9 jr) zou kunnen verklaren. Met name moeilijk verzoeken van anderen opvolgen, concentratie / intrinsieke motivatie op school en problemen bij inslapen.

    Ik heb destijds wee opwekkers toegediend gekregen omdat ontsluiting niet goed ging. Tevens ruggenprik gehad. Ik weet niet wat exact is toegediend. Zou de problemen hier vandaan komen? Hoe kan ik dit checken en wat is de te bewandelen weg?

  13. Goedemorgen,

    Met verbazing lees ik de voorgaande berichten, onze zoon (43) is geboren met de vacuümpomp en de bevalling is opgewekt met het hormoon oxytocine vroeger werd je alleen gezegd weeën water. Hij heeft een matige vorm van Dyslexie en een zeer slecht werkgeheugen.
    Na verschillende banen te hebben doorlopen, waar hij steeds tegen het geheugen probleem aanliep, zit hij nu thuis en onder behandeling van een neuro psychiater ook heeft hij vaak last van een depressie , Zou bij hem het toedienen van Oxytocine nog kunnen helpen??

    Mvg.
    Marjolet

    • Beste Marjolet,

      Het resetten van Oxytocine- en andere receptoren is niet leeftijdsafhankelijk. Wel kan het zijn dat er inmiddels meer verstoringen zijn maar dat is een kwestie van grondig kennisnemen van het huidige functioneren.

      Mvg. Wim

    • Nog even het volgende: het gaat níet om het alsnog toedienen van Oxytocine, hoewel er partijen zijn die daarvoor pleiten. Het zou de gevoeligheid van de Oxytocinereceptoren alleen maar verder verminderen.

      • Wij zijn gestart met het ontstoren. Maar uw opmerking verward mij. De homeopaat heeft namelijk wél oxytocine korrels meegegeven. Namelijk verschillende sterktes en die bouwen we per week op. (30, 200, 1000, 10.000)
        U schrijft dat het juist niet de bedoeling is om met oxytocine te behandelen…
        Wij zijn zojuist begonnen, dus wijzigen is nog mogelijk.

        Mvgr.

      • Beste Bianca,

        Geen reden voor verwarring hoor. Gewoon de ontstoring doen maar houdt er rekening mee dat er meer speelt en dat dit na de ontstoring aangepakt zal moeten worden voor het gewenste resultaat.

        Mvg. Wim

  14. Dag,
    Dat het inleiden van bevallingen met kunstmatige stoffen verstoringen kan geven, dat lijkt me fysiologisch gezien een voor de hand liggende zaak. Ik zie hier echter dingen voorbij komen waarbij ik vraagtekens heb. Als er een stoornis is, is het goed te kijken of je die kunt oplossen en zo ja, hoe, maar laten we één dingen een nog veel hogere prioriteit geven: PREVENTIE van het ontstaan van verstoringen! Het is te zot voor woorden dat zoveel baringen worden ingeleid. Waar is het vertrouwen in de samenwerking tussen de moeder en haar ongeboren kind en het vertrouwen dat de natuur weet wanneer een kind rijp is om te worden geboren?
    In de reacties las ik dit:
    “clair; juni 10, 2013 om 12:00 pm
    Mijn dochter is geboren zonder weeënopwekkers, maar vlak na de geboorte heb ik deze wel toegediend gekregen omdaat de placenta niet los liet. Ik heb de maximale hoeveelheid toegediend gekregen. Enkele uren na de bevalling ben ik begonnen met het geven van borstvoeding aan mijn dochter. Ze heeft Asperger en gluten- en lactose intolerantie. Kan dit veroorzaakt zijn door het drinken van de moedermelk een paar uur na de geboorte?

    ccgforum; juni 10, 2013 om 1:58 pm
    Ja dat kan zeker. Zie verder separaat verzonden mail.”

    Dat lijkt me wat al te kort door de bocht en ik hoop oprecht dat Clair niet te horen heeft gekregen dat ze er niet goed aan heeft gedaan haar baby te voeden. Borstvoeding geven vlak na de bevalling/geboorte is het beste wat een moeder voor haar kind kan doen, en dan liefst niet pas ‘enkele uren’ erna, maar direct, dus uit de buik en hup, meteen op de buik en de baby (zoals de WHO aangeeft) minstens een uur ongestoord bij mama laten liggen. Na een ongemedicaliseerde baring zijn de oxytocinespiegels fysiologisch torenhoog en dat is goed voor moeder en kind. Dat gééft geen verstoringen… dat VOORKOMT verstoringen en draagt bij aan veilige hechting en stressregulatie. Te lage oxytocinespiegels zijn gemiddeld een veel groter probleem dan te hoge en daarbij is het een complexe interactie van hormonen en gedrag (epigenetica) en opvoedingsstijlen. Responsiviteit en sensitiviteit zijn voorwaarden voor een goede stressregulatie (aansturing van de HPA-as) en slaapproblemen zijn heel vaak een gevolg van onjuiste verwachtingspatronen aangaande babygedrag, met als gevolg een verzorgingsstijl die niet aan de babybehoeften tegemoetkomt. Veiligheid is het belangrijkste wat een baby nodig heeft en dingen als het scheiden van moeder en kind, ontbreken van borstvoeding en laten huilen komen helaas veel meer voor dan voor baby’s wenselijk is.
    Verder is het geven van borstvoeding *geen* oorzaak van Asperger of van gluten- of lactose-intolerantie, eerder omgekeerd, namelijk borstvoeding als preventie! Lactose-intolerantie is sowieso uiterst zeldzaam, want zoogdierjongen horen melk van hun moeder te drinken en daar zit altijd lactose in, of de moeder nu lactosevrij eet of niet: lactose is een inherent bestanddeel van moedermelk en het wordt door het lichaam uit het bloed in de melkklieren gemaakt.
    Ook kun je via het geven van borstvoeding geen receptorproblemen overdragen. Moedermelk bevat weliswaar veel bestanddelen 😉 maar geen receptoren. Hoge, niet-pulsatiele oxytocinetoediening leidt bovendien tot verminderde afgifte vanuit de hypofyse, wat nog weer iets anders is dan verminderde gevoeligheid van de receptoren, dus laten we beide processen in de gaten houden. Het lijkt me wenselijk dat zaken als deze genuanceerd worden benaderd en dat probleemoplossing (en niet symptoombestrijding) het kerndoel blijft.
    Ik ben benieuwd naar wat er te lezen valt over het ontstoringsproces en zal daarvoor een mail naar het geëigende adres sturen.

    De huid is het grootste orgaan in ons lichaam en meer huid-op–huidcontact, positieve aanraking (positief oogcontact hoort daar ook bij!) zijn zaken die kunnen helpen om een grotere oxytocineproductie te realiseren. Dat houdt de adrenalinespiegels laag (oxytocine en adrenaline werken antagonistisch: ze kunnen niet allebei hoog zijn) en dat is voor heel veel zaken die de gezondheid betreffen, een goede zaak. Voor meer info is ‘De oxytocinefactor’ zeker een goede leestip (hoewel daarin niets te lezen valt over wat hier wordt beweerd over ontstoringen) en nog meer vind je in ‘The Hormone of Closeness’, eveneens van Kersting Moberg. Ze vertelde me in april dat haar nieuwe boek voor zorgverleners later dit jaar uitkomt, dus houd het in de gaten.

    • Beste Marianne,

      Het moge duidelijk zijn dat ik je mening deel dat het “te zot voor woorden is” dat er zoveel bevallingen worden ingeleid. In Angelsaksische landen is het al jaren standaard procedure. Dat is één van de redenen dat de Londense gynaecoloog Dr. Michael Odent al jaren fulmineert tegen dit gebruik.
      Je hebt me verkeerd begrepen als je denkt dat ik een tegenstander van borstvoeding ben, niets is minder waar. De vraag was of Oxytocine toegediend ná de geboorte via de eerste moedermelk problemen kan geven, en dat acht ik zeer wel mogelijk.
      Het gaat ook niet over het ‘overdragen’ van receptor ongevoeligheid zoals je ergens meent te lezen, maar aan het induceren hiervan bij de baby.
      Over deze materie zul je inderdaad bij Moberg niets vinden. Het is de Hongaarse onderzoeksgroep o.l.v. de emeritus hoogleraar prof. Gyorgy Csaba die hierover uiterst belangrijke dingen heeft ontdekt en beschreven.
      Dat ik het protocol niet publiceer heeft te maken met het feit dat de aanpak van een verminderde receptorgevoeligheid deskundige begeleiding vereist en ik wil voorkomen dat mensen zelfstandig aan de slag gaan en daar klachten en problemen door ontwikkelen.
      Het lijkt me duidelijk dat symptoombestrijding in mijn woordenboek niet voorkomt.

      Mvg. Wim

  15. Ik heb een dochter van bijna 7 maanden.
    Tijdens de bevalling heb ik een ruggenprik gehad en weeën opwekkers.
    Ik vind haar ontzettend onrustig, wil niet graag op schoot of geknuffeld worden.
    Verder is ze wel heel vrolijk en actief.
    Kan die onrust te maken hebben met oxytocine tijdens bevalling?
    En zo ja, zou u mij aanraden om eea te resetten bij een homeopaat?

    Alvast bedankt!

    • Wat je beschrijft past in elk geval in het beeld van een verlaagde Oxytocine activiteit. Dus die stap zou je m.i. In elk geval moeten zetten. Daarnaast blijkt dat er vaak nog één of enkele neurotransmitter receptoren gereset moeten worden. Niet iedere collega heeft daar voldoende kennis over of ervaring mee. Collega’s die mijn Workshop “Neurotransmitters” hebben gevolgd, wel (www.biocoherence.eu).

      Mvg. Wim

  16. Beste Wim,

    Mijn beiden kinderen zijn middels inleiding geboren. Mijn zoon heeft pdd-nos en mijn dochter groeit buitensporig (heeft een lengte van een 6 jarig kind terwijl ze 4 jaar is). Mijn dochter is ook hypergevoelig, net als mijn zoon, Kan dit iets met de oxytocine te maken hebben? Is het raadzaam dat we dit alle drie gaan ontstoren? Hoe werkt zo’n ontstoringsproces precies?

    Mvg. Karin

    • Beste Karin,

      Het is niet ondenkbaar dat Oxytocine daarbij een rol speelt maar dat zal vermoedelijk maar een deel van het probleem zijn, gezien de abnormale lengtegroei.
      Hier zou ik toch de voorkeur geven aan een grondige analyse van alle gegevens alvorens met de oxytocine ontstoring te gaan starten. Ik zal de procedure beschrijving separaat opsturen.

      Mvg. Wim

  17. Ik sluit me aan bij de reactie van Marianne dat vooral prventie voorop zou moeten staan. Ik pleit voor het stimuleren en reguleren van het oxytocinesysteem in de zwangerschap, zodat dit optimaal functioneert tijdens de bevalling en daarna. Als het oxytocinesysteem optimaal functioneert is de kans kleiner dat je synthetische oxytocine nodig hebt en ook heb je minder vaak pijnstilling nodig. Allereerst omdat je eigen oxytocine zorgt voor meer rust en vertrouwen en de pijndrempel verhoogt en doordat weeen van je eigen oxytocine geleidelijker zijn. Een belangrijk verschil tussen de afgifte van je eigen oxytocine en oxytocine via een infuus is dat je eigen oxytocine pulserend wordt afgegeven in je bloed en het infuus continu oxytocine afgeeft. Continue afgifte heeft als nadeel dat je receptoren vol blijven en op een gegeven moment gevoelloos raken. Daarom wordt er vaak tijdens een ingeleide bevalling de dosis oxytocine steeds verhoogt. De kans bestaat dat wanneer het nodig lijkt om het infuus steeds hoger te zetten het beter zou zijn om de oxytocinetoevoer gedurende enige tijd stop te zetten. De receptoren kunnen dan leeg raken en reageren daarna weer beter. Soms kan het ook zo zijn dat het eigen oxytocinesysteem het dan over neemt en synthetische oxytocine niet of nauwelijks nog nodig is. Eigenlijk is het zo dat niet alleen voor de barende vrouw oxytocine van groot belang is, maar ook voor degenen die haar begeleiden, zodat zij het baringsproces vertrouwen en de rust hebben om het proces zijn gang te laten gaan.
    Dat een optimaal functionerend oxytocinesysteem na de bevalling bijdraagt aan een goede start voor moeder en kind o.a.voor hechting en binding is duidelijk. Waarschijnlijk is het ook zo dat een bevalling met zoveel mogelijk natuurlijke oxytocine een positieve impuls geeft aan de ontwikkeling van het oxytocinesysteem van het kind.
    Ons oxytocinesysteem wordt gestimuleerd en gereguleerd door aanraking. De tastreceptoren in onze huid sturen een signaal naar onze hersenen waardoor de aanmaak en de afgifte van oxytocine wordt bevorderd en gedoseerd. Ik ben Tactiel Therapeut en verloskundige en behandel in mijn praktijk zwangeren, jonge moeders maar ook kinderen en niet- zwangeren ( mannen en vrouwen) d.m.v. Tactiel Stimulering (gestructureerde lichte aanraking) voor allerlei indicaties. Zie ook http://www.praktijktrusten.nl of neem contact met mij op als je nog meer informatie wilt.

    • Dank voor je bijdrage Ina. Ik deel jullie mening dat er tijdens de zwangerschap waar mogelijk maatregelen genomen dienen te worden die de inzet van synthetisch oxytocine niet nodig maakt.

      Mvg. Wim

  18. Onze schoondochter41 weken is nu 30 uur bezig met de bevalling er zijn weenopwekkers en ruggeprik toegediend.
    Moet ik hun als overbezorgde oma hun op de hoogte stellen van de gevaren die dit in de toekomst kan gaan brengen?
    Zo ja hoe wat en wanneer?
    Alvast dank voor u antwoord

    • Beste Tina,

      Er is geen reden voor paniek. Er kan een klinische situatie zijn die rechtvaardigt dat er deze interventie plaats vindt.
      Als alles achter de rug is, maar bij voorkeur voordat de 1e vaccinatie gegeven zou gaan worden, is het goed om het thema aan de orde te brengen.
      Sterkte met alle zorgen.

      Mvg. Wim

      • Hartelijk bedankt voor u vorige reactie.
        Ons kleinkind is na 36 uur, bij mam 2x wëënopwekkers, ruggeprik, bij de baby vacuum pomp,beademing,( bijna keizersnee ) met 2 klompvoetjes ter wereld gekomen.
        Ze krijgen ook nog antibiotica toegediend en kindje ligt apart op afd.
        Goddank nu stabiel , moeten ca 3 dagen blijven.
        Mijn vraag 😉 wanneer en aan wie moet ik nu aangeven dat ze homopatische oxytoxine kunnen toedienen aan de baby en of moeder om ocytoxine te kunnen resetten?
        En waar kan dit middel worden verkregen?
        Mijn probleem 😉 ik wil tijdens deze hevige hectiek niet nog meer spanning zaaien..
        Maar ik zit enorm met mijn gevoel als ik wat had kunnen voorkomen..
        Heel stom maar mijn gedachten gaan nu van;) had ik het nog maar even niet geweten zat ik nu niet met zo’n groot dilemma..😢

      • Beste Tina,

        Gefeliciteerd met je kleinkind.
        Ik heb geen verstand van het toedienen van homeopatische oxytocine, maar wel van de kracht van aanraking om het oxytocinesysteem bij zowel moeder als kind positief te beinvloeden. Mijn advies is dat je dochter Tactiel Stimulering (zie http://www.praktijktrusten.nl) gaat krijgen en dat ze haar kindje babymassage gaat geven. Verder is het zinvol om voor het kindje i.v.m. de vacuum een afspraak te maken bij een osteopaat.
        Tip: vervang je bezorgdheid door vertrouwen en ga genieten ;).

        groeten Ina Bastiaans

      • Beste Tina,

        Allereerst van harte met je kleinkind!
        Om te beginnen heeft synthetisch oxytocine niet bij ieder kind in gelijke mate hetzelfde effect.
        Mijn advies is om het vooralsnog te laten rusten en pas weer uit de kast te halen als er reden is om te denken dat je kleinkind zich niet goed lijkt te ontwikkelen.
        Dán kan het van belang zijn om de ontstoring te doen, maar voorlopig hebben de jonge ouders genoeg aan hun hoofd. Zelfs na jaren is die ontstoring nog met succes in te zetten.
        Voor de korte termijn onderschrijf ik het advies van Ina Bastiaans (zie volgende reactie).

        Mocht het je blijven plagen, dan hoor ik het wel.

        Mvg. Wim

  19. Beste, weet u waar in België ik terecht kan om het ontstoren te begeleiden? (Dochter 5j) en is het als moeder 5j later ook nuttig om nog te doen? Dankjewel. Catrin

    • Beste Catrin,

      Helaas, dat weet ik niet. Maar ik begeleid meerdere mensen in het buitenland, dat is met de moderne communicatie middelen prima te doen.
      Feit is dat kinderen tijdens de zwangerschap en het eerste levensjaar heel erg gevoelig zijn voor receptor modulatie, veel meer dan volwassenen. Maar in bepaalde gevallen kan het voor de moeder ook van belang zijn om de ontstoring te doen.

      Mvg. Wim

  20. Beste Wim,

    Op het moment ben ik ruim 36 weken zwanger van mijn vierde kind. Ik heb last van glucose schommelingen en moet waarschijnlijk insuline gaat spuiten. Ook zal de bevalling hoogst waarschijnlijk eerder plaatsvinden. Ik denk dat dat dan ook gebeurt via weeën opwekkers. Is er iets wat ik nu al kan doen ter voorbereiding om de schade zo beperkt mogelijk te houden voor de kleine? BVD.
    Met vriendelijke groeten,
    Monique

    • Beste Monique,

      Het verbaast me dat je evt. insuline zal moeten gaan spuiten want zwangerschapsdiabetes betekent over het algemeen dat er een verminderde gevoeligheid van de insulinereceptoren is en dat is zeker geen probleem van een insuline-tekort. Maar dat terzijde.
      Je zou van te voren als Oxytocine C30 in kunnen nemen, dat bereid het organisme (ook dat van de baby) alvast voor op de ‘klap’. Het garandeert niets maar verkleint de kans op een Oxytocine-blokkade bij de kleine.
      Over de specifieke werkwijze kan ik je desgewenst een separate mail sturen.

      Mvg. Wim

      • Beste Wim,

        Hartelijk dank voor uw snelle reactie.
        Als ik iets kan betekenen in de voorbereiding op een opgewekte bevalling, zoals u oppert, dan zou ik hiervan heel graag op de hoogte gesteld willen worden. Ik wacht uw uitleg/antwoord per mail nieuwsgierig af.

        Hartelijke groet,
        Monique

  21. Ik ben ingeleid door het inbrengen van tabletten. Pas na 3 tabletten begonnen de weeën in de loop van de nacht. Op het moment dat ik mocht persen vielen de weeën weg en kreeg ik een infuus om de weeën weer op te wekken. Geen idee wat dit was.
    Mijn dochter, nu 4 jaar heeft al vanaf de geboorte een fel karakter. Ze huilde veel en overstrekte zich. Ook vanaf kleins af heeft ze histerische buien. Eigenlijk alleen thuis in vertrouwde omgeving. We hebben een doorverwijzing naar een orthopedagoog maar heb mij altijd afgevraagd of die toediening van medicatie niet iets mee te maken zou hebben. Zou dat kunnen en zo ja welke stappen kan ik dan ondernemen?

    • Het opwekken van weeën gebeurd als regel met synthetisch Oxytocine.
      Het verloop van de bevalling doet daarnaast vermoeden dat je tijdens de zwangerschap een verstoring had in de koper-zink balans van het lichaam. Een zgn. ‘koperbelasting”. Wanneer de a.s. moeder dat heeft wordt er vrijwel altijd een baby geboren met hetzelfde, we noemen dat “Congenitale koperbelasting”.
      Deze koperbelasting bij de baby geeft weer grote kans op allerlei klachten (zoals het vele huilen en het overstrekken). Koper hoopt zich naast de lever gemakkelijk op in de hersenen. Daar kan het veel problemen geven. O.a. interfereert het negatief met de gevoeligheid voor GABA (Gamma aminoboterzuur), onze belangrijkste remmende neurotransmitter. Dit zorgt ervoor dat het kind zich niet goed kan ontspannen, niet goed herstelt in de slaap en gemakkelijk een vorm van emotionele instabiliteit ontwikkelt.
      Als bovenstaande klopt, dus een congenitale koperbelasting en een verminderde gevoeligheid van de oxytocine receptoren, dan zal welke gedragstherapie dan ook daar maar weinig aan veranderen. Er is dan zogezegd een “neurofysiologisch probleem” en dat moet op dat niveau aangepakt worden.
      Om inmiddels ontstane gedragspatronen te helpen veranderen kan orthopedagogiek een prima methode zijn, maar alleen verwacht ik er niet zo veel van.
      De scheiding in onze gezondheidscultuur tussen lichaam en geest, erfenis van de filosoof René Descartes, heeft dramatische gevolgen voor de aanpak van o.a. dit soort problemen.

      Om het bestaan van een mogelijke koperbelasting aan te tonen zal een HTMA haaranalyse (www.ccgonline.eu) nodig zijn.
      Dat zou een eerste stap dienen te zijn.

      Mvg. Wim

  22. Beste Wim,

    Ik ben vandaag 42 weken zwanger. Ik heb aangegeven geen oxytocine te willen nemen. Dit word gerespecteerd. Toch zullen ze niet langer wachten dan 42+2 en dan de vliezen breken, wanneer er nog geen ontsluiting is willen ze toch met weeënopwekkers gaan werken. Dit staat me zo erg tegen dat ik nog liever zelf de teugels in handen zal nemen. Toch ben ik nu wel erg onzeker. En ik wil ook niet zomaar tegen medisch advies ingaan. Ik ben al jaren bij mijn klassiek homeopaat. Die heeft me Homeopathisch oxytocine c30 granules gegeven. Ze heeft me geadviseerd ze nog niet te nemen. Maar beter als preventief en ontstoring erna te nemen.

    Mijn vraag: Kan je ipv synthetische oxytocine ook homeopathische oxytocine nemen voor hetzelfde doel. Namelijk weeën opwekken?

    Ik hoor erg graag van u,

    Vriendelijk groet,

    Sabine

    • Beste Sabine,

      De hamvraag is waarom je overtijd bent. Veelal ligt hier een verstoring van bepaalde mineralen (koper/zink) aan ten grondslag. Oxytocine in homeopatische vorm is géén vervanging van synthetisch oxytocine. Er is nu vermoedelijk geen tijd meer om het op een andere manier op te lossen, dat kan betekenen dat je geen keus hebt inzake het gebruik van weeën opwekken. Maak daar dan ook geen drama van, maar besef dat met name de baby naderhand een oxytocine ontstoring dient te ondergaan. Prioriteit is de voorspoedige geboorte van je kindje en ga niet krampachtig om met de informatie betreffende oxytocine.

      Veel sterkte de komende dagen.

      Mvg. Wim

      • Beste wim,

        Heel hartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik begrijp uw antwoord goed en zie inderdaad in dat ik er krampachtig mee om ging. Accepteren zoals de situatie zal gaan.

        Dank en inderdaad de gezondheid van het kindje staat voorop.

        Mvg sabine

  23. Hallo

    Ik ben al langere tijd met mijn zoon van 6 bezig omdat hij veel boos is en druk. We zijn ooit in het begin eens bij een homeopaat geweest die ons vertelde dat het medicijn remifentanil, wat ik tijdens mijn bevalling heb gehad, daar de oorzaak van zou kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat de mogelijkheid is om hier wat aan te doen

    • Beste,

      Dat klopt, ook Remifentanil kan flinke gevolgen hebben. Het is een pijnstiller die onder de opiaten valt.
      Schrijf je in voor de gratis webinar, de werkwijze die ik daar ga uitleggen voor Oxytocine geldt in gelijke mate voor Remifentanil.

      Mvg. Wim

  24. Beste Wim,
    Mijn zoon is 8 en heeft ADHD. Ik heb bij de bevalling een ruggeprik en wee-opwekkers gehad.
    Kan ik hem nu nog helpen met een oxytocine ontstoring ?
    Heeft u voor mij dan ook de richtlijnen?
    Alvast bedankt,
    Mvg Maaike

  25. Beste Wim en anderen,

    Mijn zoon is 19 maanden oud. Ik ben ingeleid met 40 weken, heb dus oxytocine gekregen om de weeën op te wekken. En heeft hij ook gelijk na de bevalling antibiotica gehad vanwege hoge koorts. Ik gebruik ook oxytocine spray (sinds zn 3de maand) om melk te kunnen kolven. Dus dat krijgt hij ook gedeeltelijk mee in melk. Hij is sinds z’n geboorte heel erg druk. Iedereen is t nu wel van hem gewend, maar wij als ouders hebben sterk het gevoel dat er iets niet ‘goed’ zit. Hij kan niet geconcentreerd met een speelgoed spelen. Hij speelt er max 2/3 minuten mee en gaat over naar iets anders. Ik kan hem niet eens even rustig zitten voorlezen, omdat hij zich over een paar minuten al begint te vervelen. Samenspelen lukt ook niet. Als er andere (vooral oudere) kinderen zijn, wilt hij het liefst met hun stoeien/rennen. Mijn broertje en neefje hebben beide adhd. Als hij hun ziet, is het gelijk van “mijn maatje is er” en gaat los met hun. Allemaal leuk en aardig, maar wij vinden hem iets meer drukker dan normaal. We zijn naar een homeopaat geweest, zij stelde voor om de oxytocine te ontstoren. We hebben oxytocine korreltjes (30K) gekregen. Ik wil vragen wie hiermee bekend is en wat hun ervaringen zijn (voor en na ontstoring)

    Alvast bedankt.

    • Beste Moes,

      Uit je beschrijving kan ik opmaken dat de kans op een verminderde gevoeligheid van de oxytocine receptoren bij je zoon hoog is.
      Daar komt bij dat hij direct na de geboorte AB heeft gehad. Niet zelden geeft dit een (blijvende) verstoring van het microtoom (geheel aan darmbacteriën) tot gevolg. Dit kan nadrukkelijk negatief uitwerken op de stofwisseling in het algemeen en die van de hersenen in het bijzonder.
      Oxytocine ontstoring dient met meer dan alleen de 30K te gebeuren. Ik kan je desgewenst het protocol per mail sturen (wim@ccgonline.eu).

      Mvg. Wim

  26. Zijn er nog mogelijke bijwerkingen voor moeder en baby als je begint met een ontstoring keur voor oxytocine? En is er link tussen koemelkallergie en reflux?

    • Het is maar hoe je bijwerkingen definieert. Er kunnen reacties zijn en die zijn als regel een indicatie dat de ontstoring ook daadwerkelijk werkt. Een goed teken dus. Het vergt in die gevallen deskundige begeleiding om de kuur ook goed en zonder veel problemen te laten verlopen.

      Mvg. Wim

    • Een link met andere klachten kan er zeker zijn, ook en misschien wel met name ook als het maag/darm klachten betreffen. Ik heb dat regelmatig gezien.

      Mvg. Wim

  27. Beste,

    Kan het ontstoren ook nog als een kind 4 is? M’n dochter is verder gezond maar wel een traumatische bevalling. Het lijkt mij interessant daar eens naar te kijken net als ontstoren van de vaccinaties.

    Ik hoor het graag,

    Met vr groet,

    B

  28. Hoi Wim,
    Ik zou graag meer informatie ontvangen.
    Heb een dochtertje van 6 maanden die na een ingeleide zwangerschap met een vacuümpomp ter wereld is gekomen. (Heb ook een ruggenprik gehad) Ik herken onwijs veel van wat ik hier lees. Ze heeft extreem gehuild, ook koemelkallergie en komt nog steeds moeilijk in slaap. Alvast bedankt voor de reactie.
    Mvg Sara

  29. Beste Wim,

    Wat is de benaming van het homeopathische middel wat wordt gegeven om te ontstoren van oxytocine en waar kan dit besteld worden?

    Met vriendelijke groet, Jackelien

    • Beste Jackelien,

      Het betreft een Oxytocine nosode reeks, maar die kan alleen via een deskundige geleverd worden. Ook met het oog op begeleiding is dat zondermeer wenselijk.

      Mvg. Wim

      • Beste Wim,

        Bedankt voor je snelle reactie. Mijn vader is klassiek homeopaat en ik wilde dus via hem de ontstoring laten ‘doen’, ik kan nu aan hem doorgeven wat we daar voor nodig hebben.

  30. Wat een heftige dingen. Mensen zeggen gezond te leven – dat is vaak nog maar de vraag – en ondertussen stellen we ons bloot aan dit soort dingen. Misschien soms nodig maar erg ongezond. Ook bijvoorbeeld allerlei vruchtbaarheidsbehandelingen trouwens. Zelf heb ik me op volwassen leeftijd laten inenten tegen polio omdat ik toen dacht dat dat verstandig was. Nog steeds last van en ik wil het laten ontstoren.

  31. Goedendag. Ik was ingeleid bij 40 weken met oxytocine en ruggenprik. Is het schadelijk voor mijn baby? Doctoren zeggen van niet. Als het schadelijk is, hoe weet ik dat iets mis is? Zij is nu 8 weken.

    • Beste Natallia,

      De kans is zeer groot dat je dochter daardoor een zeker mate van ‘verminderde gevoeligheid van de oxytocine=receptoren’ heeft overgehouden.
      Voor informatie over de manier om dat vast te stellen en op te lossen adviseer ik je een mail te sturen naar mijn praktijk (info@ccgonline.eu).

      Mvg. Wim

  32. Geldt dit nou ook voor oxytocine neusspray die effecten?

  33. Beste Wim,

    Mijn dochter nu ruim 13 maanden heeft vanaf het begin dat ze geboren is slecht alleen geslapen. Moeite met inslapen en doorslapen tenzij ze bij me ligt. We lopen al bij een homeopaat en hebben al verschillende korrels gekregen dat past bij haar als ‘persoon’. Ik vermoed dat het te maken heeft met mijn bevalling welke is opgewekt met oxytocine en ik heb ook remifentanil gehad (wat een spijt heb ik nu ik dit allemaal lees!) Graag zou ik meer informatie willen over het ontstoren hiervan. Ik hoop dat mijn homeopaat hier ook verder mee kan.

    • Beste Deborah,

      De kans is zeer groot dat je dochter inderdaad behandeld moet worden voor de verminderde gevoeligheid van de Oxytocine receptoren.
      Daarna is mogelijk aan Remifentanil nog aan de beurt.
      Als het goed is moet je homeopaat hier kennis over in huis hebben.

      Mvg. Wim

  34. Beste Wim,

    Mijn schoondochter heeft een keizersnede-geboorte gehad, ingeleid met een ruggenprik.
    Haar dochtertje is onrustig en heeft last van darmkrampjes en huilt daardoor veel.
    De keizersnede is gedaan voordat ze uitgeteld was.
    Zou dit invloed kunnen hebben op haar en haar dochters oxytocine gevoeligheid?

    Mvgr. Yvonne

  35. Hier ook weeën opwekkers gekregen.
    Nu 11 mnd later.. Merk ik aan mezelf dat ik neerslachtig ben, kort lontje.. Snel geirriteerd , futloos… Herkenbaar anyone..?

    • Ik kan in elk geval beamen dat ik dat vaker gehoord heb in de praktijk. De laatste jaren zie ik steeds vaker overtuigend bewezen dat het behalve voor de baby ook voor de moeder van belang is om een Oxytocine-reset behandeling te ondergaan.

      Mvg. Wim

      • Beste Gwen,

        Ik herken vanuit mijn achtergrond als verloskundige en als tactiel therapeut ook de klachten die je beschrijft in relatie tot een dosis synthetische oxytocine bij de bevalling.
        Naast het resetten van je receptoren kan het aanvullend zijn om je te laten behandelen met tactiel stimulering. Deze aanrakingsmethode reguleert je oxytocinesysteem.

        Met vriendelijke groeten Ina Bastiaans
        Praktijk Trusten

      • Beste Ina,

        Terechte aanvulling, ik ben het helemaal met je eens.

        Mvg. Wim

  36. Beste Wim,

    Mijn moeder heeft bij de bevalling van mij in 1962 een ‘pilletje’ gekregen, om het sneller te laten verlopen. Ik denk dat dit oxytocine is geweest kan zijn. Ze heeft veel napijn gehad en voelde zich de maanden na de bevalling naar en akelig. Nu ze wel eens over postnatale depressie gelezen heeft, denkt ze dat ze dat misschien gehad heeft. Ikzelf heb regelmatig psychische klachten richting depressie/angst, en in een psychologisch onderzoek van mij staat dat ‘een emoitionele binding (onbewust) vermeden wordt’.
    Zou bovenstaande, voor een deel, door dat pilletje kunnen komen, en heeft het zin om na zoveel jaar nog een reset-behandeling te ondergaan.

    Met vriendelijke groet, Petra

  37. Beste Wim en Petra,

    Voor zover ik weet werkt orale oxytocine niet, dus dat maakt het minder waarschijnlijk dat uw moeder in de vorm van een pilletje oxytocine heeft gehad. Direct na de baring werd in die tijd wel vaker ergometrine toegediend in orale vorm om een bloeding te voorkomen.

    Met vriendelijke groeten, Ina Bastiaans verloskundige

  38. Beste Wim,

    Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in de nadelen van oxytocine ter bevordering van de nageboorte. ik ben hierover mijn scriptie aan het schrijven.

    Hierboven benoemd u de Hongaarse onderzoeksgroep o.l.v. de emeritus hoogleraar prof. Gyorgy Csaba die onderzoek heeft gedaan naar het ‘overdragen’ van receptor ongevoeligheid na oxytocine. Zou u deze informatie met mij willen delen. Het lijkt mij een interessant onderzoek om in mijn scriptie op te nemen.

    Met vriendelijke groet, Annechien de Laat

  39. Pingback: Checklist voor een bevalling: 5 tips | Moeder met vragen

  40. Mijn weeen werden ook opgewekt. Inmiddels is mijn kind 10 jaar. We hebben vermoeden van dyslexie. Ze heeft ook automatiseringsproblemen. Kan dit te maken met wat u benoemt en zo ja kan het alsnog behandeld worden.

    • Daar kan het zeker mee te maken hebben.
      Er zijn behandelmogelijkheden om verminderde receptor gevoeligheid te herstellen. Uiteraard is op voorhand niet aan te geven of in welke mate dit succes heeft omdat neurofysiologie een zeer complex systeem is.

      Mvg. Wim

  41. Hoe kun je resetten bij n baby van 6weken?ik ben ingeleid geworden bij de bevalling.

  42. Beste Wim, Als ongeruste oma heb ik ook wat vragen. Mijn dochter is iets meer dan een week geleden bevallen in het ziekenhuis met weenopwekkers, door een totale reptuur heeft zij haar zoon maar heel even kunnen vasthouden en toen hup naar de OK. Hij was wat benauwd en misselijk, na bloedafname zagen ze verhoogde ontstekingswaarden toen hebben ze hem voor de zekerheid via een infuus in zijn hoofdje anti-biotica gegeven , na 2 dagen is die verzet naar zijn voetje. De kuur moest af dus hij moest een week in het ziekenhuis blijven. Gelukkig mochten mijn dochter en haar man daar ook die week verblijven. een week lang anti biotica, 2 x per dag via het infuus maar ja ik mocht natuurlijk niets zeggen. uit die kweek kwam natuurlijk niets. Ik merkte wel dat hij zich alleen goed voelde als hij bij mijn dochter in bed op haar buik lag. anders heel onrustig, buikkrampjes en erg schrikachtig en huilerig en steeds maar bewegen met zijn handjes. Hij krijgt borstvoeding en slaapt af en toe maar 2 uurtjes. Is iedere nacht heel onrustig en slaapt dus haast niet. Daardoor mijn dochter en haar man ook niet. Ook kreeg hij al snel rode vlekken in zijn gezichtje. noemt men baby acne, nou dat ziet er heel anders uit. ik zit eerder aan exceem te denken o.i.d.

    • De gevolgen van het gebruik van weeënopwekkers (en dat is nu eenmaal niet altijd te voorkomen!) en het gebruik van AB op jonge leeftijd zijn doorgaans prima weer op te lossen.
      Onze reguliere geneeskunde is als crisisgeneeskunde zeer kundig, dat moeten we niet vergeten. Het herstel van een natuurlijke gezonde situatie is niet hun specialiteit maar daar zijn genoeg anderen die daar in gespecialiseerd zijn.
      Sterkte met alles.

      Mvg. Wim

  43. Dag Wim,
    Mijn moeder heeft bij de bevalling van mijn broer weeen opwekkers gehad. Zijn hele leven lijkt hij onmachtig aansluiting en het geluk te vinden. Mijn broer is inmiddels 44 jaar en heeft zijn hele leven al slecht het vermogen gelukkig te zijn. Hij is destructief en zijn sociale geheugen beperkt. Is er op deze leeftijd nog wat te resetten?
    Ik hoor het heel graag!
    Groet B

    • Dag Babette,

      Het antwoord op je vraag is “ja”. Ook op die leeftijd is er nog genoeg te ‘resetten’, maar tegelijkertijd moeten we wel realistisch blijven. Het resetten van oxytocine gevoeligheid is niet een soort ‘magic bullet’ die ineens alle problemen oplost. Naarmate iemand ouder is zullen er ook allerlei andere zaken mee gaan spelen zoals overtuigingen, gedragspatronen, de invloed van sociale verbanden en noem maar op. Daardoor zal het in de regel meer impact hebben om een klein kindje deze behandeling te geven dan een volwassen persoon. Een ander element dat we niet uit het oog moeten verliezen is het volgende: neurofysiologie is een uiterst complexe wetenschap en de vele componenten binnen het zenuwstelsel hebben tal van bekende en (nog meer) onbekende onderlinge relaties. Als er sprake is van een verminderde oxytocine gevoeligheid dan zal dit in veel gevallen niet de enige verstoring zijn.
      Dat alles neemt niet weg dat ik ook bij volwassen personen vaak en niet zelden opmerkelijke verbeteringen heb gezien na het resetten van hun oxytocine gevoeligheid.

      Mvg. Wim

  44. Beste Wim,
    ik las dit blog vandaag en het raakte me diep.
    Er is iets in mij dat herkent wat ik al jaren zoek en ergens al vermoedde, over de chemische geboorte van mijn dochter en de problemen waar ze tegenaan loopt.

    Na een onveilige gebeurtenis in de zevende maand van zwangerschap, is mijn bevalling ingeleid in verband met een hoge scheur van de vliezen. Na twee hele dagen infuus met oxytocine! had ik door angst en stress van teveel pijn en uitputting niet genoeg ontsluiting. Zodat er een ruggenprik bij gezet werd, die niet goed stond en slechts halfzijdig verdoofde.
    Daarna is mijn dochter na 72 uur geboren met een spoedkeizersnede na verdenking van ruptuur van de baarmoeder, met een tweede epiduraal.
    Na de bevalling is mijn dochter wel meteen bij mij gekomen en heeft ook direct gedronken. Na uitwerking van de tweede epiduraal viel ik terug op de eerste epiduraal die slechts halfzijdig verdoofde. Er is toen nog twee keer ruggenprikvloeistof extra bijgespoten wegens overbelasting van de anesthesist. De vloeistof kwam niet aan, Deze pijnen waren hels. Na 12 uur is mij een injectie met morfine gegeven, ondertussen dronk mijn dochter al die tijd ook aan de borst. Dat ik na deze bevalling fysiek uitgeput was en last had van de piZe enorme cocktail aan drugs en invloed op de darmen, leidde tot een aansluitende blinde darmontsteking en een nieuwe operatie. Hier werd ik voor tien dagen van mijn dochter gescheiden omdat ze niet in het ziekenhuis mocht blijven. Daarna hebben we de borstvoeding weer opgepakt omdat ik al die tijd was blijven kolven ondanks de nieuwe operatie. ( ja een doorzetter was ik wel).

    Mijn dochter was snel overprikkeld als baby. Ik voedde haar 12 maanden, ze dronk vaak onrustig en sliep ook vaak korte tijden. Ik heb haar tot 1,5 jaar gedragen in een doek en rugdrager. Ze hield altijd een oogje in het zeil, waakzaam. Sociaal gezien een beetje terughoudend, soms somber, prikkelbaar. Slecht immuunsysteem, vaak ziek, heel aanhalig naar mij als moeder. Ze botst en valt nog steeds vaak, heeft duidelijke jarenlange problemen met dyslexie en concetratiestoornissen.
    Ze is nu tien jaar. Ik zou haar heel graag een stukje verder helpen en een adres willen weten waar ik haar kan laten resetten voor oxyticine. Andere tips ook welkom.

    Petra

  45. Beste Petra,

    Naast adviezen en een behandeling van Wim kan tactiel stimulering haar (en jou) ook ondersteunen om het oxytocinesysteem te reguleren. Op de website van school of touch kun je zien of er een behandelaar in jouw buurt werkt.
    Met vriendelijke groeten, Ina Bastiaans http://www.praktijktrusten.nl

  46. Hallo 14 jaar geleden ben ik d.m v oxioctine bevallen. Ik ben nu al heel lang opzoek naar oxytocine voor mijn 14 jarige zoon hij heeft namelijk autisme en dysthyme stoornis. Ik krijg het niet van de huisarts mee . Ik heb er al heel veel over gelezen. Ik heb het idee dat het mijn zoon erg kan helpen

    .

    • Beste Gina,

      Om misverstanden te voorkomen, je zou vooral géén Oxytocine moeten toedienen. Het gaat om het resetten van de oxytocine-receptoren en dat die je bepaalt niet met fysiologische doseringen Oxytocine.
      Voor meer specifieke vragen kun je me mailen op wim@ccgforum.com

      Mvg. Wim

  47. Beste Wim,Ons zoontje Milo werd op 8 oktober 2007 geboren.Het was een zeer zware lange ingeleide bevalling.Het was een byzondere baby in vergelijking met vele andere kindjes.Hij wou enkel bij mama slapen,constant aan de borst,Je kon niet met hem op drukke plaatsen komen of hij huilde non-stop.Hij was erg alert en wakker hij was bang van stofzuiger en vele andere dingen.Als hij sliep,lag zijn hoofdje helemaal achterover gekanteld in een hoek van 90 graden.Hij was en is extreem gevoelig,niet allen op lichamelijk vlak,kan geen prikkels filteren en daardoor is het voor hem erg vermoeiend om zich te concentreren op school,wat al voor enorm veel moeilijkheden,onbegrip en frustraties gezorgd heeft op school.Hij heeft soms ook echte paniekaanvallen en is vaak ziek van de stress .Er loopt al lang een zorgtraject op school en heeft al verschillende psychologen en psychiaters gezien.Hij heeft al een hele resem tests afgelegd.De diagnose van de tests was:Bij Milo is er sprake van een ernstig gestoorde ontwikkelingsproblematiek met symptomen van ASS en ADHD.Een diagnose waarmee hij niet in het byzonder onderwijs terecht kan,maar hij kan het ook niet langer volhouden in het gewone onderwijs.Een schooldag is al zooo vermoeiend voor hem,en dan al dat huiswerk er bovenop.Ik zoek al jaren naar hulp,maar kom steeds op verkeerde plaatsen terecht .Ik beloof hem al zoo lang dat we hem gaan helpen,maar nog niemand erin geslaagd om hem of ons te helpen.Hij is nu volledig ingestort en gaat niet meer naar school.Hij zegt bijna dagelijks dat hij er niet meer wil zijn en dat hij het niet meer aankan.Ik heb nog niet zo lang geleden ontdekt wat de gevolgen kunnen zijn van toediening van oxitocine tijdens de bevalling.Ik zou ons heel erg graag beiden laten ontstoren,maar als ik zoek waar of wie ons daarbij kan helpen,kom ik steeds op Nederlandse sites terecht.Ik woon in België.Kunnen wij ons ook door jou of een persoon in Nederland laten ontstoren?Ik weet niet of al zijn problemen afkomstig zullen zijn van de oxitocine,maar ben ervan overtuigd dat ontstoring ons al een heel eind kan verder helpen.Kan u ons hierbij helpen of weet u wie of waar het kan?
    Mvg,
    Verbeken Ruth

    • Beste Ruth,

      Een heel herkenbaar verhaal. Ik begeleid ouders van over de hele wereld (Nederlands en Engels taalgebied) voor deze problematiek, dus afstand is geen probleem, dankzij de moderne snelle internetverbinding.
      Desgewenst kunnen we eerst eens een Skype of FaceTime afspraak maken om de stand van zaken en behandelmogelijkheden door te nemen.
      Ik verwacht zeker dat jullie zoon al veel profijt zou kunnen hebben van het resetten van de Oxytocine functie.
      Je kunt me mailen: wim@ccgonline.eu

      Mvg. Wim

  48. Pingback: SYNTOCYNON - Klassieke Homeopathie Haren

Plaats een reactie